30 mars

                 


I lördags hade vi ju som sagt planer på att spela ölspelet/volleybollspelet under earth hour men kvällen utvecklades till något av den mysigaste kväll vi haft här nere!
Maten blev klar lagom till halv nio då vi förberett hela lägenheten med stearinljus, toaletten var framförallt välförsedd. VI åt spagetti med köttfärssås som max spetsat med rödvin vilket man tydligen "måste" ha i köttfärssåsen. Och ja, den var godare än innan, så det kanske är knepet. Till maten drack jag äntligen svindyr bacardi breezer och kopparbergs päroncider som vi hittat på Supersol, mkt bättre än att bara dricka vodkadrinkar all the time.
När vi sedan insett att vi inte hunnit njuta så mycket av Earth hour bestämde vi oss för att förlänga den och Max tog fram gitarren och sen satt vi i kökethel kvällen o sjöng Håkan och Larsa-låtar, kanonmys!
Vi avslutade kvällen på the cohiba-bar, och sen traskade vi raskt hemåt.

Igår och idag är det svinkallt här nere så det finns inte så mkt att säga om det. usch.

28 mars



underbar.

28 mars

Idag har vi slappat, som vanligt i vår lägenhet.
max, veronica, camilla o amanda gick till stranden runt halv ett o när jag o åsa skulle komma efter vid tio över ett mötte vi dom i trappuppgången; sandstorm på stranden! wooo. så det fick bli taket, vilket var oerhört stekigt. vaarmt o skönt, tills det blev storm även där. utan sand iallafall, tur det.

lyssnade på säkert! och hello saferide på taket och det gör mig alltid så glad, hon skriver så underbara texter.

ikväll är det ju earth hour och vi planerar att tända massa ljus och köra stenhårt på no electricity what so ever. volleybollspelet och sen namaste, så ser vår kväll ut än så länge.

27 mars

och nu har vi avslutat vår fjärde skolvecka härnere. bara åtta kvar. helt galet.

i onsdags fick vi veta att det skulle komma typ 100 nya elever till skolan idag så att vår och veronicas grupp skulle vara tvugna att ha lektioner på eftgermiddagen, från fem till nio, istället för mellan halv tio och halv två som alla andra dagar.
gött, tänkte vi, då blir det fest på torsdag!
och det blev det, en del iallafall.
vi började hemma hos oss som vanligt. Holländarna brukar skratta åt oss för vi kommer alltid väldigt sent till deras förfester och är alltid redan stenpackade (om man jämför med dom iallafall, som får sin topp runt typ tre på natten istället) när vi kommer dit.
Igår kom vi dit i hyffsad tid iallafall, så vi hann med o festa lite där också och det var kul. jag o åsa visade våra "svenska" dansmoves så som "fiskaren", "lassot", "klippa gräset" och "spela pingis" och det tyckte tjejerna verkligen var skitkul. "Are all swedes dancing like that at a club?!"
Sen hittade vi även en kortlek och jag visade mina skills som spådam. Otroligt kul när alla fyra jag spådde valde amerikanska Cody som person när de skulle säga en som de hatade. Och ja, han är jääävligt jobbig, och väldigt amerikansk, so no wonder.
Det absolut tuffaste under kvällen var när max och wauter började beatboxa i köket och Cody och Codys amerikanska vän Cody, (ja de heter Cody båda två), började ett rap-battle! De var skitgrymma, lite 8 mile-feeling över det hela.
Kvällen avslutades med megafull max och depp i köket, vilket kanske inte var det roligaste alternativet till att avsluta kvällen på, men ganska skönt o gå o lägga sig i tid, alltså tre. gud.

idag har vi inte gjort någonting ungefär, förutom max o veronica som tog sig in till stan o äntligen köpte den efterlängtade gitarren till max. han sitter på sitt rum o försöker lära sig Crazy med britney spears just nu. kul.
Lektioner på kvällen var inte kul alls, det kändes extremt drygt o sitta i klassrummet klockan åtta.

Imorrn blir det malaga centrum för besök på alcazaba, ett stort slott eller något. det blir nog bra.


26 mars



FEST!

25 mars



Louise 20 ååååååår!
GRATTIS BABE!

24 mars

skitdag.

är otroligt seg, sov alldeles för lite i natt. vi gick o la oss sent för vi var alldeles för sugna på lite greek innan vi gick o la oss och innan vi somnade hann anders ringa o prata lite o sen ringde det igen vid två. ingen kul dag i skolan.
hade concha idag igen också, the bad teacher, och då vi ska börja med b-kursen nu är det lite högre krav på vårt talande.
igår köpte jag äntligen en fotboll också, en väldigt dålig plastig en som verkligen inte är i rätt viktklass för att vara en riktig fotboll, men den funkar kanonbra att hoppa på när jag gör min fotbollsworkout. Jag gjorde den inne i hallen och trots att jag inte tror att våra grannar under tyckte det var så kul under den kvarten jag höll på så funkade det bra för min del :)

igårkväll var maria här en stund o vi kollade på greys anatomy och idag är amanda här o hälsar på. Vi börjar skaffa vänner här nere! svenskar iofs, men ändå.

och ja just det. i lördags morse hade vi en kackerlacka i badkaret som var ca 7 cm som max slänge ut genom fönstret och idag såg jag o camilla en nästan lika stor som sprang över golvet i köket och under tvättmaskinen. Förhoppningsvis var det från rören under den som den kom ifrån och förhoppningsvis är det där den är nu, för vi har kört igång tvättmaskinen. död åt kackorlackorna.

Igår fick vi även veta att max föräldrar och lillasyster kommer hit i början på maj och anders har nu bokat resa hit den 16e april. Jag vill också få besök! Martin? :)

23 mars



idag är det två år sen vi träffades för första gången.
du är bäst!

23 mars

och jag missade o blogga igår!
eller ja, hela lägenheten bara skrek ut bakisdag, så det var nog delvis därför.
i lördags hade vi fest här hemma, och vi fem är ganska bra på att festa. vi åkte in itll malaga runt halv två och där letade vi reda på COOL bar, som låter hur töntig som helst, där vi träffade Maria o hennes vänner. Maria är förövrigt en svensk tjej som gick på skolan förut och som blev överlycklig när hon träffade oss första gången.
"men guuuud är ni svenska?! jag har bara vart med holländare i fyra veckor!!"
På cool fick vi en äcklig shot och sen dansade vi lite innan vi insåg att usch, det är rökigt och litet här inne och vi borde gå härifrån. Då var klockan runt tre och vi ville helst inte betala för att gå in på White, det lite finare dansstället, och tillslut hittade vi Vive le Rock som blev kvällens höjdpunkt. Bra musik, lite folk o nästan bara vi som dansade.
Och jag blev raggad på av en svartrockare, 35+, med hår ner till midjan! det ni.
Riktigt lyckad kväll, fram tills att vi insåg att vi skulle vara tvungna att vänta på bussen i en timme med massa fulla små spanjorer. usch.

Söndagen spenderades iallafall i trötthet och vi tittade greek, åt frukost på namaste som bestod av en cola och den gudomliga brownien och till sist en megagod middag tillagad av vår egna kock, max.

Idag har vi chillat mest, i skolan är vi enbart svenskar kvar i vår grupp. Vi fick en ny tjej idag också, amanda från uppsala, nu är vi verkligen "los suecos".


21 mars

det är lördag, och vädret ger oss fingret och är dåligt. helt grått, igenmulet. när vi har en hel dag oplanerad, bara någon lös idé om att åka in till alcazaba, ett fort eller något inne i malaga, blir vädret dåligt. elakt!

På grund av detta blev det en rejäl sovmorgon, som kanske inte var så jätteplanerad egentligen, och vi gick upp vid tolv. Kanske inte så konstigt egentligen, då vi inte gick o la oss förrän tre. eller ja, jag gick o la mig runt kvart i två efter att ha sett one tree hill o chillat lite, och när de andra kom hem runt två var det omöjligt att sova när de satt i köket o  prata. Vi hade ju lite för fest här hemma hos oss bara vi fem och sen var jag så otrligt megatrött att jag stannade hemma från baren, vilket var tur, då de inte hann gå till någon bar iallafall eftersom de stängde vid två.

och just det! några av de holländska tjejerna har berättat för oss om en skitskum kille som står utanför deras lägenhet och fönster o blottar sig för dom, har följt efter dom till stranden o sånt också. Ett rykte har gått att han gillar blonda tjejer, och vi, som varken har fönster som går att se in igenom eller en balkong, har kännt oss ganska säkra ändå. Igår när de skulle gå hem hade han dock kommit fram o pratat med åsa och veronica o sen följt efter dom. Scary! jag vill inte gå ut själv här omkring längre..

Nu har vi städat hela lägenheten, vilket var otroligt äckligt. Ingen kan ha städat den på ett bra jävla tag alltså, med de dammtussarna vi fick fram. Såklart har vi ingen dammsugare, så vi har fått sopa hela lägenheten, kul. Men, nu är den hyffsat fräsch iallafall, förutom mattorna, men det får vi väl klaga på på måndag..

20 mars

och det är äntligen heeeelg, så skönt.
det blir nog mest chill ikväll, vi har laddat upp med lite alkoholhaltiga drycker men vi får se hur det blir under kvällen, det känns som att hela lägenheten är lite småseg.

idag när vi kom hem bestämde vi oss för att läsa på lappen som de satte upp på entredörren för någon dag sen och med fasa insåg vi att vårt vatten kunde stängas av när som helst. Jag och Veronica hann gå på toaletten och tio minuter efter det stängdes vattnet av. Vi gick upp på taket, solade, jag, veronica o åsa började se på säsong ett av greek på datorn och sen, vid halv sju, kunde vi återigen gå på toaletten :)

åsa och anders firar sju månader idag och jag insåg att om tre dagar är det den 23 mars, vilket innebär att det var två år sen jag träffade min martin för första gången, woho! :D


19 mars

19 mars, och en månad kvar tills min kära far blir gubbgammal :) idag är det förövrigt el dia de padre här nere i spanien så jag skickade ett liten sms till pappa förut, undra om han hittat det än.

nu har vi lyckats få en lärare som jag ogillar ännu mer än den dåliga förra veckan, känns konstigt. hon vi har nu är iofs glad för det mesta men man får verkligen bara en chans hos henne, säger man fel i början så pratar hon med en som att man är dum i huvet efteråt, känns lite småsegt.

vi har solat lite på taket idag och jag är helt fast i harry potter ljudboken jag har på ipoden. tyvärr lyckas jag ofta blunda och sen somna när jag lyssnar så idag vaknade jag av att kapitlet var  slut och fick lyssna om nästan hela. Men, det är bra ändå!

idag har max och åsa lagar ordentlig husmanskost också, stekt panerad fisk med kokt potatis och vit sås, riktigt gott blev det :)
efter maten satt vi mest o chillade, läste lite o satt vid våra datorer och sen fick vi sms från alice o elvira som ville ta en drink nere på strandpromenaden. jag, veronica och camilla tog oss dit och drack våra san fransiscos, som smakar huuur gott som helst, men som vi nu insett inte innehåller någon alkohol. men gott är det!

nu sängen!

18 mars

och en månad kvar tills åsa fyller tjugoooo. yey. anders kommer hit och hälsar på då, det blir kul för henne. och för oss andra också såklart, alltid kul med mer folk.

klockan är nu kvart i fem och jag, veronica och camilla har redan (!!) gjort klart våra läxor. Klockan brukar vara runt elva då annars, men idag tog vi tag i det. kan bero på de kraftiga vindarna som är utomhus. Max ligger fortfaranade uppe på taket o solar men jag klarade bara av att ligga där i någon minut innan jag blåste ner igen.

skolan är hård mot oss nu, vi går igenom massa krångliga saker mest hela tiden. men vi kommer ju någon vart iallafall, och det känns bra. fler nya lärare denna veckan, en som jag tycker är lite skum och en som går lättare att prata med. den läraren som är lätt att prata med gillar jag kanske lite mer bara för att hon sa att jag såg precis ut som cameron diaz igår, vilket jag tar som en komplimang :)

17 mars



idag har vi vart på botaniska trädgården, och den var naaaajs.

16 mars

och idag kan jag ansöka till högskolan. känns spännande, fast väldigt fundersamt på samma gång. ska jag till linköping? kommer jag in i göteborg? uppåt landet, neråt landet? lots of questions.

idag hade vi vår hittills svåraste lektion i skolan. prepositioner, por och para. en övning med kanske 30 luckor fick jag nog sudda på nästan hälften, hur många regler och krångligheter som helst, inte kul.
vår lärare har börjat bli lite snällare nu iallafall, eller så har hon insett att vi inte är så bra som hon trodde från början.

efter skolan gick vi upp o glassade på taket och efter ungefär 1.5 timme ser jag att dörren in är stängd vilket gör oss utelåsta. då hade det börjat bli riktigt kallt däruppe med kall vind så vi hade tur att en snäll tant kom o öppnade åt oss.
ikväll har max lagat köttbullar och de var riktigt goda så det blir samma imorgon :)

nu blir det film, brother bear tror jag allt!

15 mars

och jag orkar inte plugga.
känner mig dålig, vi har bara varit här i två veckor och jag har redan slutat göra mina läxor.
iofs, det är väl ingen direkt läxa vi fått, men "estudiamos en nuestros casas!" får en att tänka att jo, det vore nog en bra idé.

idag har vi iallafall trotsat vår rädsla för att bränna upp oss och legat en stund på stranden. när vi blev alldeles för varma och kände oss lite röda gick vi för att köpa glass och tillslut hittade vi en liten kiosk eller nåt som verkade ha lite allt möjligt. "Leche del sol?" frågade vi lite försiktigt och tanten i kiosken tog fram två dammiga flaskor nivea sunlotion faktor 15. woho! vi smörjde in oss ordentligt och låg kvar på stranden en stund till, nöjda och belåtna.

då inte en enda affär är öppen här på söndagar hade vi självklart inte handlat något som behövdes för att laga en ordentlig middag. vi kokade lite makaroner och käkade med snodd donken-heinekkenketchup och bestämde sedan att vi skulle käka lasagne på namaste ikväll.
vi kom precis därifrån och den lasagnen är verkligen to die for.

nu blir det lite läsande och sen sängen.
puss!

14 mars

och vi har fortfarande inte hittat någon solskyddskräm!
det känns otroligt frustrerande, varför används inte solskyddskräm i det här varma landet?
idag har vi iallafall legat på stranden ett tag, vilket var otroligt varmt och då vattnet var svinkallt gick det inte att bada.
sen blev det lite chill, jag gjorde pannkakor och sen åkte vi till stan för att en gång för alla hitta HM, vilket vi faktiskt gjorde.
Tyvärr hade dom ingen sminkavdelning, och därav ingen solskyddskräm där heller.

vi är röda och rädda för solen.

fredag den 13e

och då vi är i spanien så behöver vi inte vara rädda för någon olycka. enligt veronica är det tisdag den 13e som är olycksdrabbande härnere och det var ju tur det.

skolan idag var bland det konstigaste jag varit med om. jag, åsa, max och camilla spårade ur totalt pga fylla/baksmälla/hunger. På rasten hade max enmansshow där han började snacka stockholmska och för första gången här nere skrattade jag så jag fick ont i kinderna.

på vägen hem från skolan bestämde vi oss för bakfyllepizza och då de var svindyra köpte vi bara två stycken. när vi fick dom var dom mindre än barnpizzor och vi blev inte särskilt mätta. pizza är dock alltid pizza och vi njöt till fullo.
jag o max gick o la oss på takterassen o solade och de andra däckade i sina sängar. låg väl däruppe i typ två timmar och sen dess har jag varit sängliggande ungefär hela tiden. det är jobbigt att festa i spanien!

PUSS på martin för imorrn firar vi 23 månadeeeer!

13 mars

vi kom hem halv fem inatt.
vi är pigga! not.
time for school!

12 mars

Dagen började dåligt med att min fot värkte mer än vanligt och att "den där jävla haggan" som max skulle sagt ännu en gång kom in o klassrummet. buhu.
Det blev lite bättre sen när vi insåg att det skulle bli varmt och soligt hela dagen lång och att vi hade fest att se fram emot ikväll.
Vi gick o handlade, tvättade väldigt nödvändiga underkläder och la oss sedan på takterassen och gjorde lite av varje. Jag låg skönt o lyssnade på Harry Potter-ljudbok. Sov nog lite också för jag kommer inte ihåg hela kapitlet jag lyssnade på.

Sen var det tänkt att vi skulle sova till typ sex, duscha, laga mat, jag o camilla skulle handla vad vi behövde inför kvällen, hinna göra lite läxa tills imorrn och sen börja festa.

Vi vaknade för typ tjugo minuter sen. Lite för sent. Känns sådär. Men det blir fest ändå :)
Och ja just det, festen! Den ska va på ett piratskepp som är inne i stan! ballt. Vi kan även välja på att gå på ett "trafficlightparty", sånt som louise alltid ville ha som tema på ållefestare. Maha. Nästa vecka ska samma klubb ha ett "We love the fucking 80's and 90's" och veckan därpå blir det "Girls justg wanna have fun", där alla får ett par stringtrosor och lollipops när de kommer. Känns otroligt seriöst ;)


11 mars



såhär ser det ut där jag bor.
eller ja, i El Palo iallafall.
Jag bor här nu, helt galet.

11 mars

Sitter i soffan och gör mest ingenting. Lyssnar på spotify och har det allmänt bra och så tittar jag åt vänster. Där sitter Veronica och storgråter samtidigt som hon läser "Små citroner gula" en bok som både jag o Åsa adores. Det är tydligen sorgligt nu, jag kommer inte ihåg vad som händer. Ska läsa den sen igen :)


Idag har vi tjejer vart på stranden. Vi köpte varsin megabaguette och gjorde iordning oss för picknick. max stannade hemma för han behövde tvätta. "Jag ska vara manlig o tvätta o gå naken" var hans kommentar.
Väl nere på stranden hittade vi våra nya vänner Rutger och Vauter (?) och sen kom även amerikanen Cody och en vän till honom. Det var härligt att äntligen ligga o ta det lugnt i solen, men det blåste kallt så det var inte så man njöt fullt ut som jag hade velat.

Efter några timmar på stranden gick de andra hem och vi gick till vår favoritrestaurang/bar Namaste. De andra drack öl och jag åt världens godaste brownie, mumma!

Har fortfarande den kassa läraren, skolan är inte kul när man har henne.
Idag på praktiklektionen sa hon att vi skulle  prata fem minuter var om en resa vi gjort, i "dåtidstempus". Vi gjorde oss redo för att skriva lite om våra resor för att sen läsa upp det och hon säger "Max, du kan börja". 
What?!
Vi är nybörjare! Vi kan inte prata flytande spanska fem minuter i sträck utan förberedelse.
Imorrn ska vi prata om våra hus, utan papper. gud.
Hoppashoppashoppas på vår gamla lärare imorrn!

10 mars

himlen är grå och mulen idag igen. känns otroligt segt.
den lurade oss jättemkt förut också, på lunchrasten när vi kom ut i gränden var det strålande solsken och blå himmel och tankar om takterassen började formas i mitt huvud.
när vi sen slutade och gick hem för dagen hade moln börjat bildas och nu efter några timmar är himlen som sagt grå och tråkig.

alla är megatrötta idag också, förstår inte vad som hänt riktigt.
eller ja, vi fick ännu en ny lärare idag i vår grupp och hon var inte lika förstående och alegre som de andra vi haft, vilket gjrode att vi fick koncentrera oss och vara på helspänn på ett helt annat sätt än tidigare.
hoppas asún är tillbaka imorrn! hoppashoppas.

9 mars

Idag lämnade vi tjejer Max hemma i lägenheten för att inta Malaga shoppingcenter.
Vi hade goda intentioner att komma hem med flera påsar onödiga och nödvändiga saker allihop, men efter att ha letat efter HM i ungefär tre timmar och bara varit inne i några enstaka affärer var det mest jag som kom hem med onödigheter.
Härligt o shoppa såklart, när det inte bara är samma gamla vanliga affärer. Vi hittade inte ens HM!
Hittade iallafall det viktigaste; svart kofta, eftersom jag glömt min hemma, och solglasögon, eftersom mina gick sönder under resan hit.

I skolan idag lärde vi oss en jäkla massa ord också. Och vi fick skriva egna recept, gissa vad jag skrev ner? ;) Panqueque!

Fick prata lite med min Martin i skype förut också, skönt o höra hans röst trots att han är så otroligt långt borta.

Imorrn hoppas vi på solsken och värme!

8 mars

Imorse började vi dagen med frukost på takterassen med strålande solsken. Vi låg där o glassa ett tag och bikinisarna var framme för första gången :)
När vi var där uppe hörde vi massa musik nerifrån strandpromenaden och på eftermiddagen tog vi oss dit en stund.
När vi kom dit ser vi massa barn som är utklädda till mimmi pigg, prinsessor med mera och längre fram ser vi en stor scen där det går upp ett gäng vuxna män utklädda till romare och börjar sjunga massor på spanska. Det var typ någon karneval eller något och det var fullt med folk överallt. Uteserveringarna var öppna och det var liv och sol och det var riktigt härligt att känna den spanska atmosfären lite :)

Imorrn börjar andra veckan av skola och förhoppningsvis kommer det lite nya människor imorrn så vi inte längre är nykomlingarna.


7 mars

nu har vi vart inne i malaga centrum o chillat i solen. eller ja, chillat o chillat, vi besteg ett berg. lååång, slingrande väg upp i stekande hetta men härliga vindar, var en anings jobbigt. MEN, utsikten över hela malaga, havet, och bergen var helt klart värt det!

vi gick även in Castillo de Gibralfaro, jättestor typ borg som även den hade megautsikt över hela staden. Det var riktigt skönt o bara vandra omkring där i det härliga vädret o ta lite kort o njuta.

nu är jag så trött så jag tror jag ska svimma av snart, men det kan nog även bero på den massiva hunger jag börjar få.
Äh, no worries.

7 mars

Jag älskar malaga!
Eller ja, själva malaga city har jag inte sett så mkt av än, men här i el palo är vädret gött och människorna glada.

Vårt internet la av igår vilket gjorde att vi kände oss väldigt deppiga ett tag, men sen blev det fest på taco och billig sprit. Lite öl och äcklig cider också, men mestadels absolut vodka och det blev en kanonkväll!
Efter lite egen förfest hemma i lägenheten tog vi oss till Rutger, vår nya holländska vän som höll i förfesten. Det är verkligen spännande att träffa så jäkla mkt nya människor från så många olika länder, tror vi kommunicerade på typ fyra olika språk igårkväll och det funkade kanon för det mesta.
Åsa, Camilla och Veronica följde med resten av gänget in till stan medan jag o den lite väl överförfriskade max tog oss hemåt.

Idag när alla hade vaknat och vi insett att vädret var kanon tog vi med oss filtar, vatten och kameror upp till takterassen och chillade i solen, så jäkla härligt!

Max lärde mig laga tortilla förut som vi tryckt i oss nu och snart bär det av till malaga centrum för lite shopping/vandring i bergen.


5 mars

kväll igen och jag har tagit vistelsen första drink! :D
en mojito, väldigt spansk med en väldig massa myntablad.
vi gick en liten promenad på strandpromenaden och bestämde oss för att pausa för en kaffe. Det blev på samma ställe där vi käkade i söndags och det är nog en av de mest mysiga/chilliga-bar någonsin, där vi träffade flera av eleverna på skolan.
Kaffet blev snabbt till drinkar och öl, och det var trevligt. Vi köpte även nachos och jag köpte världens goaste brownie med glass, kanongott!

Eftersom alla tjejer i lägenheten köpte likadana mobiler igår köpte vi idag lite klistermärken för att pimpa dom, resultatet nedanför!


5 mars

idag är det sooooool.

(och närapå stormvindar men vad gör det när det är soooool :D)

det blir strandpromenad och öl på det! jag kanske vågar mig på en drink, dagen till ära :)

4 mars

och ikväll har vi fått maaaaat. mumma.
vi tjejer i lägenheten lämnade max hemma för att laga mat och tog oss till vodafone nu ikväll för att köpa oss telefoner och telefonkort.
Jag skulle försöka prata på spanska och i mitt huvud lät det så bra, men när jag skulle prata med hon som jobbade där blev det mest några fåtal ord och en massa que?
vi lämnade iallafall affären nöjda och glada med varsin ny vit-röd-rosa mobil (som inte har några funktioner överhuvudtaget ungefär), varsitt nytt spanskt mobilnummer laddat med 14.99 euro och ett kvitto där det stod 19 euro på. Kanonköp!

Och det luktade mat när vi kom hem! max är riktigt bra på att laga mat och vi var riktigt jäkla nöjda efter att ha stoppat i oss massor med pasta, tomatsås med bönor (jag hade dock en egen gryta där han lagt undan lite tomatsås åt mig pga bönorna) och lite tortilla. MEGAGOTT! har aldrig kännt mig så nöjd. Efter två dagar av hunger var vi nu mätta.

Sen dess har vi chillat, pluggat lite och nu är det sängen.
Hoppas på bra väder imorrn!

4 mars

Efter fyra dagar i Spanien har vi fortfarande inte kunnat laga någon mat i vår lägenhet.
Det känns sådär och alla blir pöå lite dåligt humör när vi får gå hungriga från köket varje eftermiddag.
Skolan idag gick hyffsat, man blir väldigt trött i huvudet av att lära sig så mycket hela tiden. Vi hittade iallafall äntligen en affär som säljer kollegieblock, så nu har vi kunnat ta ordentliga anteckningar också :D

Nä vi insåg att spisen fortfarande inte var lagad gick de flesta o la sig för en siesta, och jag måste erkänna att jag blev väldigt sugen på det jag med när åsa låg o snusade bredvid mig. Men, jag känner mig själv och jag vet att om jag sover nu, sover jag inte ikväll, vilket blir jobbigt.

Förövrigt blev vi bjudna på fest idag, av en typ studentförening som heter Erasmus, ganska känd tror jag?
Den skulle vara inne i stan iallafall, och det var tema på den. Gillade man blondiner skulle man ta på sig blå kläder o gillade man brunetter skulle man klä sig i rött.
Då den börjar ungefär vid tvåtiden inatt och slutar halv sju, insåg vi att det blir lite väl lite sömn innan skolan, så det blir nog ölkväll ikväll igen!

Nu ska jag o Åsa ut o vandra lite o förhoppningsvis komma hem med ett par varma tofflor och varsina mobiltelefoner!


3 mars

Andra dagen i skolan och vi har redan lärt oss en hel del. verb, verb och verb, lite vokabulär och det känns bra.
Vi gick även till rektorn på rasten o klagade den massiva kylan i våra rum, den ickefungerande gasspisen och varmvattnet i köket, som faktiskt inte finns. När vi kom hem igen, efter promenad i regn, stod det ett litet element till mig o åsa i hallen :) Spisen trodde vi också fungerade men nej, det fick bli mackor till lunch.

Sen hände det ofattbara; solen kom fram! Solen sken och det var megavarmt och vi började ta bussar till IKEA som låg på andra sidan staden typ, långt långt bort. IKEA var nice iallafall, svensk mat! köttbullar, strips, brunsås och lingon för endast en euro efter klockan fem, helt galet billigt :)
Efter två timmar gick vi glada därifrån med trasmattor, lakan, handdukar, värmeljus, knivar, kudde till mig m.m. I 'de Suecia' shoppen handlade jag hem lite knäckebröd och till min stora glödje; marabouchoklad! :D

Nu det sista har vi inrett litegjort läxor och chillat. Mitt o Åsas rum är numera supersnyggt och nu ska jag sova under mina nya lakan.

Jag börjar trivas härnere!

btw, vår adress:
Ellen Johansson
Sprachcaffe/Academia Málaga PLUS
Pasaje Antonio Barcelo Madueño 8
290 17 Málaga
España

Skriv! :D

2 mars

Första skoldagen var chill, vi gjorde prov och insåg hur dåliga vi var och sen övade vi lite verb.
Hela lägenhetsgänget intog Supermercado för att köpa diverse basgrejer till lägenheten och nu sitter vi o planerar hur vi ska göra om den från en svinkall tant-lägenhet till en mysig 80talist-lägenhet.

Max och Veronica, våra roommates, försökte laga tortilla åt oss förut men efter att en och en halv panna var färdigstekt dog vår gasspis, som jag faktiskt hade fått igång tidigare idag. Men vi käkade en femtedel tortilla och lite gurka tomat och röd paprika (ja, jag åt också paprika!) och sen gick vi på ölen. Tre enlitersflaskor San Miguel delade vi på och trots att jag tvingade i mig det så drack jag väl tre halva glas :)

Klockan är nu endast halv åtta och vi har faktiskt inte så speciellt mycket att göra.

Och ja just det, det regnar, idag igen.

1 mars

Jag är i Spanien!

Helt galet. Vilken dag. Det jobbiga i magen försvann när de jobbiga hejdå-stunderna tog slut imorses och sen var det bara fjärilar i magen.
Bilresan gick bra, flygresan gick bra, taxiresorna i malaga gick mindre bra, med chaufförer som inte kunde ett ord engelska och jag o åsa med vår otroligt rostiga spanska.
När vi väl hittade lägenheten så var den ganska dyster, men med en svensk tjej till i, skönt tänkte jag o åsa, med lite svenska som man förstod. När vi packat upp hörde vi en nyckel i låset och in kom två överlyckliga människor, som var jätteglada över att vi kommit. Ett par, 89or, jättetrevliga.
Vi gick ut o käkade allihop o nu sitter vi här med tre datorer och snyltar på någon grannes bredband.

Sängdags! :)

28 februari

Dan före dopparedan. Typ så känns det. Jäkligt förväntansfull är vad jag är.
Packningen är klar o både jag o mamma fick sitta på väskan för att få igen den. 20,1 kg stannade vågen på o det är jag jävligt nöjd med. har massor med plats för mer packning i handbagaget men 6 kilo är en liten massa och mer än dator o lite färdgrejer fick itne följa med.

Igår hade vi familjemiddag o det var mys att vi hann med en sån innan jag åker.
Idag har det vart fullt upp nästan hela tiden, packa färdigt- åka till åsa- hälsa på martin- 19-årskalas för martin och kvällen ser ungefär likadan ut.
Skjutsa mor o far till odensberg- se på fotboll- hälsa på hos sunne o säga hejdå till alla- äta sista eldoradopizzan och sen äntligen lite mys med martin.

Det är ett stressigt liv innan man åker på semester.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0