26 april

bara fyra veckor kvaaaar. vi sitter på namaste nu och utför vår allra bästa rutin härnere; varannansöndagmiddag på vår favvorestaurang :) Riktigt chill och vi trivs. Lasagnen är kanon också, det gillar vi.

Igår var vi i gibraltar och hälsade på apor, det var riktigt coolt. När vi hade gått upp för hela berget o kommer ner för en liten backe o ser den första apan fick jag panik och blev helt plötsligt livrädd för apor! kändes som att han närsomhelst kunde ropa på sina kompisar som kom o hoppade på oss, väldigt skrämmande. Men sen lugnade jag ner mig o posade lite med apan istället och det var ju kul.
Väldigt roligt o se hur brittiskt allt faktiskt var där ändå, brittisk dialekt, engelska pund och röda telefonkiosker. Väldigt mysigt.

När vi kom hem runt elva igårkväll var jag överdrivet seg efter att ha vart uppe sen sju på morgonen och vid halv ett däckade jag utan att ens läsa sista kapitlet i andra Twilight-boken. När jag vaknade nästa gång var klockan kvart över elva på morgonen, helt galet.

Idag har det regnat hela dagen, fast nu har det spruckit upp och himlen är blå. Vi har passat på o städat hela dagen och sen gick jag till skolan för att skypa med mor o far. I regnet gick jag dit och blöt blev jag och när jag kom fram fungerade inte internet. blev så sur att jag tog bussen hem och slängde mig på sängen en stund.

om nio dagar kommer martin o barbro :D

puss!

23 april

en månad kvar. gah. vilka känslor man får när man tänker på det. udda.

hela veckan med lektioner på eftermiddagarna har gått bra, med sol o bad på stranden o hyffsade lektioner. men, det var ju tänkt att vi skulle återgå till vanliga lektioner imorgon. som vanligt är lärarna på skolan inte särskilt snabba med att ge information, så ikväll fick vi veta att vi har lektioner på kvällen både imorrn och på måndag. kul.

på lördag blir det iallafall gibraltar, ska bli riktigt kul!

22 april

Martin kommer hiiiiit :D
Om mindre än två veckor anländer martin och hans mor hit till el palo och det tycker jag om!

skolan funkar helt okej på kvällarna, gott o kunna gå till stranden på dagen o så, men det blir jobbigt med maten dock :/ antingen får vi gå hem tidigare från stranden för att laga mat eller käka runt tio halv elva på kvällen. gah.

20 april

jag sitter i skolan och har precis slutat, halv nio på kvällen.
imorse nmär vi kom till skolan säger lärarna, "ah lo siento tenies clases por la tarde esta semana". och vi säger wtf?! kunde ni ite sagt det förra veckan? Veronica fick veta att hon skulle gå på eftermiddagarna i torsdags och har vart ledsen för att få gå själv hela helgen och så ska vi faktiskt gå på eftermiddagarna, fast de glömde säga det till oss?

plus att vi gick upp waaay too soon för att vara en edig morgon.

men, istället drog vi till stranden och det var steeeeek!
solen lyste, stranden var nästan tom och havet var lugnt. det blåste inte! typ första gången sen vi kom hit som det inte blåser på stranden och det var göööött.

sen att man inte lär sig särskilt mkt på kvällslektionerna är ju lite lagom segt, men det får gå.

puss!

19 april

Och det är min kära fars 50-årsdag! :D
Hoppas han firar bra där hemma.
Vi har iallafall firat massor härnere i malaga för åsagåsen fylld eju 20 igår!
Med åtta pers i lägenheten och med jordgubbstårta och champagne blev hela dagen en fest och åsa var lika glad som vanligt då hon fyller år :)

Idag har vi äntligen lite bra väder efter flera dagar med regn och moln så idag steker vi lite, först på taket och nu på namaste, riktigt gott.


17 april

och jag sitter på skolans utetoalett och pratar på skype.
det regnar ute så jag fick snällt dela toaletten med en annan tjej från skolan, lite skumt.

16 april

och vårt internet har slutat fungera i lägenheten :(
buhu. sitter i skolan nu istället och det går seeeegt.

annars så händer det inte så mkt.
det regnade och var mulet igår, tråkigt utan internet då.
och anders överraskade oss med att dyka upp en dag för tidigt! galet.
jag veronica o max gick uppför bostadsområdena i el palo och det var ganska spännande.
ikväll blir det födelsedagsshopping åt åsa och vi ska möta max o veronicas två tjejkompisar som också ska bo hos oss i några dagar.
det blir trångt med 8 pers i vår lilla lägenhet!
men, jag sover hos camilla och det funkar kanoooon.

puss!

14 april



Martin och Ellen -
 the hottest couple in town for two whole years :D
jag älskar dig

13 april

och vi har gått över gränsen till halva tiden. känns ganska bra ändå, trots att jag blir lite stressad över att vi bara har sex veckor kvar och varken varit i granada, sevilla, marbella eller gibraltar.. men, gibraltar tar vi nästa helg och sen får vi se hur framtiden ser ut!

idag var himlen klarblå och i vår lilla gränd var vinden inte särskilt påtaglig. Vi hade lektion utomhus i ungefär en kvart vilket var otroligt konstigt. vi satt på marken som vanligt på rasten och mayo, vår 28årige slovak satt o tjöta om att vi praa om för tråkiga ämnen på konversationslektionerna. han ville prata om sex och sprit helt enkelt. sen när lektionen skulle börja kom vår lärare o satte sig på marken bredvid oss, tände en cigarett och satt o prata med mayo om diverse olämliga ämnen.. udda.

när vi kom hem var vi laddade för en eftermiddag på stranden men även denna dagen fick vi vända hemåt pga sandstorm. jag hatar vind! det förstör bara när det blåser, både vädret och humöret.

men jag ska inte deppa, jag har hunnit med massor idag! skrivit brev, målat lite, tränat, handla, göra pannkakor och nu blogga. känns kanon.
(bara lite plugg kvar, men det får vi väl ta senare..)

Veckan/Helgen i bilder

             

  
               

         

  
         

  
   

11 april



GLAD PÅSK!

9 april

Dagen har varit en enda stor siesta känns det som. Till o med skolan var ganska chill, trots att vi gick igenom en ny futurum form.
Eftersom allt här nere är helt totalstängt så är det inte särskilt livat på gatorna i El Palo, vilket känns ganska konstigt.
När vi väl skulle sova däremot, då var det ingen i gränden nedanför som kunde hålla tyst. Bah.

Iallfall, dagen har hittills sett ut såhär; Skolan, lite Greek-tittande, myssamtal med martin, siesta, mat och nu är det fest. Jag har för en gångs skull gjort iordning mig till en riktig fest-ellen så ikväll blir det partyparty :)


8 april

Idag har v i bestigit ett berg!
Vi sex svenskar och lärar-fernando begav oss uppåt i backarna för att vandra upp på typ det högsta berget i malaga. Mycket uppför, lite smått jobbigt, solen gassande och en del växter och gruset gjorde att det kändes som riktig öken-vildmark.
Och utsikten! Riktigt snygger var den, med massa gröna berg när vi kollade åt ena sidan och havet och malaga åt andra sidan . Och hade det varit liiiite mer klart i luften hade vi sett mer än bara suddiga konturer av bergen i Afrika!
Riktigt bra dag, helt klart.

Och mina fötter skriker; lägg dig i din säng ellen och använd oss inte förrän i morgon!!
Men, våra planer säger annat. Ikväll ska vi in och kolla läget på en av semana santa paraderna, och då vi lovat oss själva att göra det kan vi inte med o banga, även om vi alla är megatrötta.

men, vi är glada och har bara en dag kvar i skolan denna veckan! woho.


7 april



Och semana santa har börjat! Påsk är helt galet härnere, de håller på med "korståg" hela veckan lång. Vi ska åka in o kolla på det imorrn och då blir det bilder och bättre förklaring. Fast fact; Antonio Banderas is in town! :D

Lördagskvällen spenderas med hela familjen framför Sin City, och det var riktigt skönt med en chillkväll. Söndag blev inte lika strandig som jag hade velat, med moln på hela himlen när jag vaknade. Det blev ännu mera chill och jag fick äntligen prata med min martin på skype igen :) mumma.

Igår solade vi på taket och sen tog vi tjejer bussen in till Malaga för en rejäl shoppingtur på shoppingcentret vid tågstationen, alltså HM! Vi fick alla med oss en hel del tillbaka och insåg att vi nog inte ska shoppa så mkt mer förrän i maj, när vi vet hur mkt pengar vi har kvar.

Nu har vi precis ätit och snart ska jag kanske träna. På tiden tror jag, jag blir trött av att gå uppför trapporna här nu :/ Sen blir det kanske fashionshow, om åsa får som hon vill.. tror inte max kommer tycka om det, men det är nog han som ska vara vår publik iallafall.

Och just det! Jag fick påskpaket på posten idag! :D Det skramlade och lät så jag kan gissa på smågodis, men vågar inte öppna förrän på påskafton. tack mamma o pappa!

Och för er andra som känner för att förgylla min dag;
Ellen Johansson
Sprachcaffe / Academia Málaga PLUS
Pasaje Antonio Barcelo Madueño
290 17 Málaga
España

Puss :)

4 april

Och dagen har varit helt kanon!

Runt nio gick vi upp för att börja göra iordning oss inför vår första utflykt härnere. Lite dåligt att vår första utflykt infaller först efter fem veckor, men ändå, vi var laddade.
Vi blev mindre laddade när vi insåg att det var mulet ute, men innan bussen till Nerja, staden vi skulle till, hann komma så blev himlen blå och vädret varmt, sköööönt.

Nerja var inte så litet som vi trodde, men det var riktigt fint där. Först åkte vi upp till några grottor vi tänkte besöka, men när det kostade typ 100 kr att gå in så var vi inte lika pigga på det. Så vi satt o fikade, matade vilda katter och lekte på en lekplats tills bussen tillbaka till centrum kom.
Sen gick vi ner till Balcon de Europa, som är typ som en utsiktsplats över havet. Fattade inte riktigt om man skulle kunna se afrika eller inte, men det var fin utsikt iallafall. Sen blev det soool, strand och bad och även en liten kik på tuffa klippor som låg precis vid stranden.
Kanondag!

Nu har vi käkat resans godaste köttfärssås so far och snart blir det filmkväll. Jag ska njuta av min marabouchoklad jag köpte på IKEA. mums.

3 april




Grattis Max 20 åååår!
Vi har firat med sång och tårta på sängen, jordgubbar och cava på soltaket och ikväll blir det tacos!
Sen blir det även lite hejdå drink med alice och patrick,
inte lika muntert, but still.


2 april

GLAD ELLEN:
1. Ny lärare! Kanonbra också, varför har vi inte haft henne de senaste 4.5 veckorna? Hon är en riktigt sån där mysspanjorska som satt o ville lära sig fula ord på svenska/slovakiska/engelska i en halvtimme. Och vi fick spela alfapet på conversationlektionen!
2. Max lagade den megagoda tomatsåsen till middag till min o veronicas stora förtjusning.
3. Jag insåg, efter att jag skrivit ett sms till martin där jag sa att jag var avis på sveriges vårväder och sur på vinden här nere, att det var megastekigt väder på taket! Hur göttigt som helst, hoppas det håller sig så!
4. Jag körde min fotbollsworkout uppe på taket, i solen, i shorts o sportbh. härligt!
5. Vi är bjudna på fest ikväll med våra nya härliga klasskamrater, Maiyo, 28 från slovakien och Patrick 31, Florida.
6. Fortfarande förälskad i mina nya kläder sen i går :D

MINDRE GLAD ELLEN:
1. Wauter berättade för Max att Real Madrid-biljetterna nu kostar runbt 90-300 euro istället för 60 som vi hade hört från Patrick. För dyrt, för jävla tråkigt.
2. Patrick, Rutger och Alice åker hem i helgen, känns segt.

Övervägande glada känslor, känns riktigt bra!
Och imorrn har vi födelsedagsbarn i lägenheten också, Max fyller tjugo och det ska vi fiiiira!


1 april

första april och jag har inte blivit lurad en enda gång. åtminstone inte som jag vet och jag har inte hört något som verkar skumt idag heller.. vad jag kommer ihåg..

idag slutade vi skolan halv två och jag gjorde segerdansen för att världshistoriens sämsta lärare nu inte längre är vår lärare. och nej, jag pratar inte om de lärare jag förut klagat på, utan detta var en ny, en som tydligt hatade läraryrket och som inte borde få vara i närheten av en skola överhuvudtaget. usch, jag kan inte ens skriva om henne utan att lkänna starka ogillande känslor.

idag åkte iallafall jag, åsa, camilla och amanda till IKEA yet again för att handla lite svenskmat och käka billiga köttbullar i IKEArestaurangen ännu en gång. Lika gott osm förra gången, och lika billigt! mumma.
efter IKEA tog vi bussen tillbaka till malaga centrum och efter tre minuter i bussen inser Åsa att hon glömt jackan på busshållplatsen och får hoppa av bussen och gå tillbaka. Vi andra åkte vidare och underhöll oss inne på Berschka där jag shoppade loss igen och nu sitter jag här, överlycklig, i en ny megasöt klänning! :D

Ikväll var det även landskamp Spanien-Turkiet, så vi tog oss till Namaste så fort som möjligt efter vår shoppingtur för att hinna se den sista halvtimmen av matchen. Vi trodde ju att fotboll är stort här nere och att det skulle vara lite drag på baren, men vi var nog de som var mest engagerade där. Kändes lite surt, men de vann ju iallafall och jag fick i mig en god Sex on the beach-drink på köpet.

Imorrn ska vi försöka hitta till Malaga CFs hemmaarena och köpa dyra biljetter till matchen på söndag;
Malaga CF-Real Madrid
How awsome is that?!

RSS 2.0